Vandring

Vandring är stort både på Menorca och Mallorca, i synnerhet under lågsäsong då det inte är för varmt för att röra sig många timmar under solen, utan behagligt vandringsväder. Menorca är en mycket vacker ö, frodig och grön. Här finns inte den där karga, ibland vulkansteniga och söndertorkade naturen som man ofta upplever på andra håll längs medelhavskusten.
Det finns en mängd utmarkerade vandringsleder som man kan följa. Karta kan du köpa i någon av affärerna på tursitorterna. Glöm inte vatten och solskydd, även om det inte är högsäsong-varmt! Och rejäla, in-vandrade skor, förstås.

 

Cykling

Ett alternativ till vandring är förstås cykling. Öns storlek – ungefär som halva Öland – gör den alldeles lagom för upptäcksfärder på cykel. Och trafiken är lugn och känns relativt säker. Däremot finns förstås inga cykelbanor, så undvik gärna de största genomfartsvägarna och ge dig ut på mindre slingrande vägar. Det är dessutom mycket mer spännande. Hjälm anbefalles!
Cykel kan du hyra på de flesta orter. Det finns också ofta guidade turer att hänga med på. Fråga på hotellet eller gudien från ditt resebolag. Om du är så cykelintresserad att du vill göra cykling till en huvud-aktivitet under resan kan det vara klokt att kolla i förväg med det resebolag du väljer eller det hotell du bokar att cykeluthyrning verkligen finns just dit du väljer att åka.

 

 

Ridning
Vandring och cykling i alla ära, men den som gillar ridning ska självklart satsa på att uppleva Menorca från hästryggen! Underbara vandringsleder ligger och väntar.  

Info om väder och temperaturer året om hittar du här.